Nie wiadomo jeszcze kiedy się pojawi.
na gazie gaśnie
Zwiń
X
-
na gazie gaśnie
Witam wszystkich. Wiem ze to forum octavi ale moze spotkaliscie sie z takim problemem. Moje drugie autko (żony) Fabia z 2004r 1.2 silnik benzyna 74 konie jak sie nie myle. Ma załozony gaz sekwencje, od roku, oryginał z servisu skody. Od 2 tyg ma tak ze jak sie przełączy na gaz potrafi zgasnąć. Na bezynie jest wszystko ok. Byłem na komputerze i niby powiedział ze jest wszystko dobrze i nie wie co jejj dolega. Moze wy sie spotkaliście z takim problemem?
-
-
Jak miałem Lanosa z gazem też mi w zimie gasło auto. Powód był prozaicznie prosty do rozwiązania - filtr gazu. Wymień filtr gazu auto zatankuj na full i zacznij jeździć zobaczysz, że auto będzie jak nowe. W zimie filtr gazu niestety dostaje po d.pie i syf który się w nim zbiera dziwnym trafem :wink: jest bardziej szczelny i nie dopuszcza gazu przez co auto najnormalniej w świecie po przełączeniu zaczyna się dławić i gaśnie"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Wspomniałeś, że byłeś na komputerze. Czy była to kontrola w ASO i zakładam, że był to komputer "gazowy"? Jeśli byłeś w ASO, to tam zawsze wszystko się zgadza - jedź do gazownika, jak pisze Biszczu i będziesz miał zrobione. A jak byłeś u gazownika, i jemu wszystko się zgadza, to niestety, ale zacznij od zmiany gazownikaPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Witam ja mam ten sam proble. Scoda 1.6, od kilku miechów gaz sekwencja. Gdy stoję na światłachnp. to mi nagle obroty spadają i autko gaśnie. Potem cięzko go odpalic. Byłam u gości co mi gaz zakładali, i nie wiedzą, a własciwie to myslą nad kilkoma rzeczami ale nie są pewni co do żadnej z nich. Dodam że są to kosztowne rzeczy. Gaśnie tak samo na benzynie jak i na gazie, choć problem z tym zaczął sie po założeniu gazu. Nie ma też znaczenie czy silnik jest ciepły czy zimny. Zmieniłam też gaz na inną stację ale nic się nie zmieniło. Dodatkowo mam taki problem ze czasemmusi pokrecic zeby odpalil. Jak odpali po chwili a nie od razu to auto skacze jak by go cos ciagnelo na hama do tylu i nie ma mocy. Musze go wtedy zgasic i chwile odczekac to pomaga.Baśka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaśkaSwiece założyli mi ING, natomiast też zastanawiałam się czy to może jest ten czujnik położenia wału bo go nie wymieniłam
ja kiedys (w innym samochodzie) mialem taki problem i pomoglo zwykle przeczyszczenie stykow tego czujnika, ale jak to z elektryka bywa powodow takiego zachowania moze byc wiele
Komentarz
-
Komentarz